Rýžová polévka

Rýžová polévka vás dobře zasytí a připravena je poměrně rychle.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme nastrouhanou zeleninu, na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme.
2.
Rýži si propláchneme horkou vodou, přidáme do hrnce, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Zhruba 1 l.
3.
Vložíme bujón, sůl, pepř, přivedeme k varu a vaříme do změknutí rýže. Polévka bude stále houstnout tak podle potřeby přilévejte vodu.
4.
Před dovařením si rozkvedláme vejce a vlijeme do polévky. Přidáme mraženou mrkev s lusky. Chvíli provaříme a odstavíme z plotny. Podle chuti dochutíme vegetou.

Od: Petuler, 17.3.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 min příprava
20 min vaření
23 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
178.99 kcal
Protein
4.84 g
Sacharidy
z toho cukr
24.64 g
3.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.47 g
1.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama