Zeleninové řízky
- Přidat foto
-
Reklama
Zeleninové řízky jsou příjemnou změnou oproti klasickým masovým. Chutnají po použité zelenině a jsou krásně křupavé.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mraženou zeleninu necháme rozmrznout a v mixéru rozmixujeme.
2.
Osolíme, opepříme, vsypeme majoránku, přidáme vejce, mouku a prolisovaný česnek. Vše promícháme. Podle potřeby můžeme přidat strouhanku.
3.
Z těsta lžící vykrajujeme kuličky z kterých vytvarujeme řízky, obalíme ve strouhance a vkládáme do horkého oleje.
4.
Smažíme z obou stran do zlatova zhruba 6 minut.
5.
Můžeme podávat s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 10 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
97.10 kcal |
Protein |
3.55 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.84 g
0.28 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.86 g
0.69 g
|
Reklama
Reklama