Zeleninové řízky

Zeleninové řízky jsou příjemnou změnou oproti klasickým masovým. Chutnají po použité zelenině a jsou krásně křupavé.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mraženou zeleninu necháme rozmrznout a v mixéru rozmixujeme.
2.
Osolíme, opepříme, vsypeme majoránku, přidáme vejce, mouku a prolisovaný česnek. Vše promícháme. Podle potřeby můžeme přidat strouhanku.
3.
Z těsta lžící vykrajujeme kuličky z kterých vytvarujeme řízky, obalíme ve strouhance a vkládáme do horkého oleje.
4.
Smažíme z obou stran do zlatova zhruba 6 minut.
5.
Můžeme podávat s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Od: Petuler, 21.3.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
10 min vaření
20 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
97.10 kcal
Protein
3.55 g
Sacharidy
z toho cukr
11.84 g
0.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.86 g
0.69 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama