Lepenice nejen pro vegetariány
- Přidat foto
-
Reklama
Pod názvem lepenice se skrývají šťouchané brambory míchané s dušeným zelím na cibulce. Jídlo má výraznou chuť po kysaném zelí a parádně vás zasytí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory si oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme vodou. Osolíme, vložíme kmín a vaříme do měkka.
2.
V hrnci si rozehřejeme část oleje a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Jeden kus.
3.
Přidáme překrájené zelí a pomalu dusíme zhruba 10 minut.
4.
Měkké brambory si scedíme, rozšťoucháme, přidáme zelí. Ochutíme solí.
5.
Na zbytku oleje si opečeme druhý kus cibule tím budeme zdobit při podávání. Přidáme nasekanou jarní cibuli a můžeme konzumovat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 4 hod 12 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
387.51 kcal |
Protein |
7.84 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
49.49 g
9.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.26 g
2.02 g
|
Reklama
Reklama