Domácí špenátové tagliatelle
- Přidat foto
-
Reklama
Domácí těstoviny dají trochu více práce ale chuťově jsou výborné.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Špenát si dáme do kastrůlku, přivedeme k varu a vaříme do měkka. Zhruba 5 minut. Poté odstavíme z plotny.
2.
Špenát osolíme, opepříme, necháme vychladnout. Poté společně s jedním vejcem rozmixujeme na pyré.
3.
Na vál si dáme mouku, osolíme, přidáme olej, druhé vejce a rukou začneme zpracovávat v těsto.
4.
Během zpracovávání těsta, přidáme špenát a zpracujeme v tužší těsto. Podle potřeby můžeme přidat mouku.
5.
Těsto necháme 30 minut odpočinout. Poté na strojku na těstoviny vyválíme tenké těsto a pomocí nádstavce rozřežeme na tagliatelle.
6.
Nejlépe chutnají čerstvě uvařené v osolené vodě.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod příprava 1 hod celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
311.67 kcal |
Protein |
12.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
49.69 g
0.50 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.29 g
1.26 g
|
Reklama
Reklama