Italské cuketové kuličky a 2 studené omáčky
- Přidat foto
-
Reklama
Na konci léta je v Česku vždy velká úroda cuket všech druhů a velikostí. Často již nevíte na jaký způsob cuketu připravit. Vyzkoušejte recept na italské cuketové kuličky, které můžete servírovat se studenou omáčkou samotné, případně s bagetkou nebo s bramborem a tatarkou, tak jak jsme u cukety zvyklí. Místo parmazánu a eidamu lze použít i mozzarellu nebo fetu. Na pikantnosti dodá i gorgonzola nebo jiný sýr s modrou plísní. Z uvedeného receptu uvaříte 4 porce.
Reklama
Ingredience
Omáčka 1
Omáčka 2
Postup přípravy
1.
Cuketu nahrubo nastrouhejte, prosolte a nechte vypotit přebytečnou vodu. Je to důležité pro dobrou konzistenci kuliček. Nastrouhejte si eidam i parmazán, kopr nasekejte nadrobno, cibuli nakrájejte na tenké proužky a pórek nakrájejte na tenká půlkolečka. Pórek po nakrájení vyperte ve vodě, často bývá plný písku a hlíny.
2.
Všechny suroviny promíchejte rukama ve velké míse a válejte kuličky o průměru 4 cm. Pro odsátí přebytečné vody můžete kuličky obalit ve strouhance, ale není to nezbytně nutné.
3.
Pracujte rychle, protože cuketa pouští vodu i po vypocení a může se stát, že vám těsto zřídne. Je lepší dohustit případně strouhankou, ale můžete požít i další mouku. Myslete ale na to, že mouku je potřeba tepelně zpracovat a moc mouky v těstě prodlouží dobu smažení, smažte tedy potom na mírnějším plameni.
4.
Kuličky smažte ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje, dokud nebudou krásně zlaté a křupavé na povrchu. Podávejte se studenou omáčkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 71 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
872.11 kcal |
Protein |
32.64 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
57.66 g
17.65 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
55.59 g
19.46 g
|
Reklama
Reklama