Melanzane alla parmigiana
- Přidat foto
-
Reklama
Parmigiana je letní pokrm, který pochází z Itálie. Jeho hlavní surovinou je lilek (Melanzane) a parmazán. Lidé často nevědí, jak lilek zajímavě a chutně připravit. Tato surovina je na našich talířích k vidění málo. Melanzane alla parmigiana, je ale velice chutná odpověď na otázku, co s lilkem. Příprava je časově náročnější, ale výsledek za to stoprocentně stojí. Ačkoliv je to zeleninové jídlo, díky sýrům je poměrně syté. V Itálii se podává hlavně jako předkrm s křupavou bagetkou. Tento pokrm můžete podávat jak horký tak studený. Vychlazený se snadno krájí a lze tak snadněji připravit vzhlednou porci nebo sousta na bagetce jako kanapku ozdobenou hoblinou parmazánu a listem bylinky.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Oba neoloupané lilky nakrájejte na tenká kolečka a osolte. Pak nechte vypotit přebytečnou tekutinu, jako když připravujete cuketu, jen lilek pouští tekutiny o mnoho méně.
2.
Mezitím si na olivovém oleji orestujte cibulku nakrájenou na jemno. Poté přidejte drcená rajčata, špetku soli a v případě potřeby dochuťte trochou cukru, aby nebyla směs příliš kyselá. Směs nechte zredukovat do konzistence řidšího rajčatového protlaku a stáhněte z ohně.
3.
Lilky osušte a obalte v hladké mouce, následně je osmažte ve vyšší vrstvě rozpáleného rostlinného oleje. Po usmažení dávejte kolečka na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.
4.
Připravte si zapékací misku nebo menší pekáč a skládejte do něj jednotlivé vrstvy – nejprve rajčatovou směs, pak plátky osmaženého lilku, natrhanou bazalku, tenké plátky mozzarelly a nakonec posypte parmazánem. Tímto způsobem, vytvořte tři až čtyři vrstvy. Jako poslední vrstva bude rajčatová směs bohatě posypaná parmazánem.
5.
Pečte v troubě na 180 °C asi 20 minut. Podávejte pokapané kvalitním olejem s čerstvou bagetou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 78 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
570.14 kcal |
Protein |
43.91 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
23.84 g
16.18 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.29 g
15.81 g
|
Reklama
Reklama