Kuřecí špalíčky v citrónové marinádě s javorovým sirupem

Kuřecí špalíčky jsou velmi výrazné chuti a to jak po citrónu, tak po javorovém sirupu. Příprava je velmi snadná, jenom dohlížíme při pečení a občas podlijeme výpekem s marinádou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V misce si připravíme marinádu smícháním sirupu, vylisované citrónové šťávy a prolisovaného česneku.
2.
Špalíčky si opláchneme, osolíme, vložíme do misky a zalijeme marinádou. Nejlépe nechat 24 hodin uležet v lednici.
3.
Špalíčky naskládáme do malé pečící misky, zalijeme zbytkem marinády, trochou vody a pečeme v troubě při teplotě 200 stupňů 1 hodinu.
4.
Během pečení obracíme a poléváme marinádou a trochou vody. Pečeme do zlatova.
5.
Špalíčky můžeme podávat s hranolky a čerstvou rukolou.

Od: Petuler, 22.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 43 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
656.36 kcal
Protein
40.95 g
Sacharidy
z toho cukr
25.17 g
19.26 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
42.68 g
12.53 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama