Kuřecí špalíčky v citrónové marinádě s javorovým sirupem
- Přidat foto
-
Reklama
Kuřecí špalíčky jsou velmi výrazné chuti a to jak po citrónu, tak po javorovém sirupu. Příprava je velmi snadná, jenom dohlížíme při pečení a občas podlijeme výpekem s marinádou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V misce si připravíme marinádu smícháním sirupu, vylisované citrónové šťávy a prolisovaného česneku.
2.
Špalíčky si opláchneme, osolíme, vložíme do misky a zalijeme marinádou. Nejlépe nechat 24 hodin uležet v lednici.
3.
Špalíčky naskládáme do malé pečící misky, zalijeme zbytkem marinády, trochou vody a pečeme v troubě při teplotě 200 stupňů 1 hodinu.
4.
Během pečení obracíme a poléváme marinádou a trochou vody. Pečeme do zlatova.
5.
Špalíčky můžeme podávat s hranolky a čerstvou rukolou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 43 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
656.36 kcal |
Protein |
40.95 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.17 g
19.26 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
42.68 g
12.53 g
|
Reklama
Reklama