Fazolové karbanátky s rajčaty
- Přidat foto
-
Reklama
Luštěninový karbanátek chuť vepřového nenahradí, to je pravda. Jedná se o karbanátek, který se vám nebude topit v tuku, je to lehké, a přesto chutné jídlo. Přidat můžete ještě špetku chilli a při servírování nezapomeňte na pikantní jogurtový dresing nebo domácí tatarskou omáčku.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Fazole namočte přes noc do vody. Druhý den vodu slijte, vyměňte a uvařte fazole do změknutí. K vaření můžete přidat kostku bujónu nebo lístky bobkového listu.
2.
Z uvařených fazolí vylijte vodu. Dejte do mísy a přidejte omytá cherry rajčata, ovesné vločky a rajčatový protlak. Důkladně rozmixujte tyčovým mixérem na pastu.
3.
Smíchejte s kořením a prolisovaným česnekem. Výhodou je, že směs můžete dostatečně ochutnávat.
4.
Na pánvi osmahněte na drobné kousky nakrájenou cibulku. Restujte do zhnědnutí. Cibulku vmíchejte do směsi na karbanátky.
5.
Přidejte olej a vejce. Nechejte 15 minut v pokojové teplotě, ale můžete i na hodinu odložit do lednice. Karbanátky budou chutnější a budou se lépe tvarovat.
6.
Ze směsi tvarujte menší karbanátky a důkladně je obalte ve strouhance. Smažte na sádle do zezlátnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
155.69 kcal |
Protein |
6.83 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.00 g
2.94 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.64 g
1.02 g
|
Reklama
Reklama