Fazolové karbanátky s rajčaty

Luštěninový karbanátek chuť vepřového nenahradí, to je pravda. Jedná se o karbanátek, který se vám nebude topit v tuku, je to lehké, a přesto chutné jídlo. Přidat můžete ještě špetku chilli a při servírování nezapomeňte na pikantní jogurtový dresing nebo domácí tatarskou omáčku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole namočte přes noc do vody. Druhý den vodu slijte, vyměňte a uvařte fazole do změknutí. K vaření můžete přidat kostku bujónu nebo lístky bobkového listu.
2.
Z uvařených fazolí vylijte vodu. Dejte do mísy a přidejte omytá cherry rajčata, ovesné vločky a rajčatový protlak. Důkladně rozmixujte tyčovým mixérem na pastu.
3.
Smíchejte s kořením a prolisovaným česnekem. Výhodou je, že směs můžete dostatečně ochutnávat.
4.
Na pánvi osmahněte na drobné kousky nakrájenou cibulku. Restujte do zhnědnutí. Cibulku vmíchejte do směsi na karbanátky.
5.
Přidejte olej a vejce. Nechejte 15 minut v pokojové teplotě, ale můžete i na hodinu odložit do lednice. Karbanátky budou chutnější a budou se lépe tvarovat.
6.
Ze směsi tvarujte menší karbanátky a důkladně je obalte ve strouhance. Smažte na sádle do zezlátnutí.

Od: Ráďa 78, 25.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
155.69 kcal
Protein
6.83 g
Sacharidy
z toho cukr
16.00 g
2.94 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.64 g
1.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama