Masové kuličky s fazolemi

Masové kuličky mohou být hlavním chodem, výborně chutnají s rajskou omáčkou. Ale můžete si je dát i jako studené pohoštění například jako špíz se sýry a dipem. Kuliček je opravdu velké množství, hodí se na rodinnou oslavu nebo je můžete z části uložit do mrazáku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole namočíme na noc do studené vody. Poté vodu vylijeme, vyměníme a uvaříme s bobkovým listem do změknutí.
2.
Fazole vložíme do misky (bez vody) a rozmixujeme na pastu. Pastu smícháme s mletými masy.
3.
Na pánvi osmažíme na sádle drobně nakrájenou cibulku a přidáme k masu i s tukem.
4.
Přidáme prolisovaný česnek a ostatní ingredience, dobře promícháme.
5.
Tvarujeme kuličky a vaříme po dávkách ve velkém hrnci s horkou vodou. Jakmile kuličky vyplavou, jsou hotové. Vaříme vždy pod poklicí.
6.
Vodu z kuliček poté použijeme jako základ na rajskou omáčku.

Od: Iva V, 25.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
20 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
158.71 kcal
Protein
10.53 g
Sacharidy
z toho cukr
5.72 g
0.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.73 g
2.80 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama