Vepřové plátky na česneku a slanině
- Přidat foto
-
Reklama
Na vepřové plátky můžete použít vepřovou kýtu nebo vepřovou pečeni. Obojí je spíše sušší maso, které si dobře rozumí se slaninou. Nebojte se přidat hodně česneku. Zato se solí spíše opatrně, anglická slanina už sůl obsahuje.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Maso opláchneme a nakrájíme na plátky. Lehce osolíme a opepříme. Z obou stran potřeme prolisovaným česnekem. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
2.
Do pekáče dáme sádlo a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
3.
Polovinu slaniny dáme na cibuli. Položíme plátky masa a překryjeme druhou polovinou slaniny.
4.
Podlijeme 150 ml vody. Pečeme pod poklicí na 140 °C asi 2 hodiny. Po celou dobu neotáčíme a nepodléváme.
5.
Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 2 hod vaření 2 hod 20 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
519.77 kcal |
Protein |
29.71 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.40 g
2.58 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
41.27 g
14.02 g
|
Reklama
Reklama