Sněhová bábovka se smetanou

I bez prášku do pečiva si můžete připravit výbornou a nadýchanou bábovku. Stačí na začátku připravit z bílků tuhý sníh, a nakonec jej opatrně vmíchat do těsta. Bábovku můžete polít čokoládovou polevou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do mixéru dáme bílky se špetkou soli. Žloutky necháme stranou. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Po vyšlehání dáme sníh do jiné mísy. Příprava těsta je rychlá, sníh vydrží.
2.
Do mixéru dáme žloutky, oba cukry a šleháme. Po chvíli šlehání přidáme olej a smetanu. Nakonec vmícháme na nižší otáčky mouku.
3.
Vypneme mixér a vařechou vmícháme opatrně sníh. Pracujeme rychle, těsto musí zůstat nadýchané.
4.
Vlijeme do formy a pečeme pod alobalem na 180 °C asi jednu hodinu. Vypneme troubu, sundáme alobal a necháme v teplé troubě dojít.

Od: Ráďa 78, 25.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
223.17 kcal
Protein
3.25 g
Sacharidy
z toho cukr
31.57 g
18.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.23 g
3.24 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama