Vepřové kostky na hlívě s uzeninou
- Přidat foto
-
Reklama
Šťavnaté vepřové kousky masa v omáčce, která chutná po bylinkách, doplněná o hlívu a pikantní uzeninu. Podávat můžeme s rýží nebo pečenými brambory.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Maso si opláchneme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
2.
V hrnci si rozehřejeme sádlo, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli a pečeme do tmavě hnědé barvy.
3.
Přidáme maso a opékáme ze všech stran, aby se nám maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté.
4.
Poté zalijeme vodou, přikryjeme poklicí, přivedeme k varu a vaříme do měkka zhruba 1 hodinu.
5.
V pánvi si rozehřejeme olej, vložíme na malé kousky nakrájené cigáro společně s kousky hlívy. Pražíme do zlatova. Během opékání přidáme tymián, medvědí česnek, osolíme a opepříme. Po opečení necháme stranou.
6.
V hrníčku si rozmícháme mouku s vodou a vytvoříme hladké těstíčko, které vlijeme do hrnce s měkkým masem. Zamícháme a ještě asi 15 minut provaříme.
7.
K masu přidáme opraženou hlívu s cigárem a bylinkami. Můžeme si část nechat stranou a při podávání nasypeme na maso. Promícháme, pokud je třeba dochutíme a můžeme podávat třeba s rýží.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod 20 min vaření 1 hod 35 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
414.53 kcal |
Protein |
39.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.34 g
1.94 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.35 g
4.05 g
|
Reklama
Reklama