Pampeliškové víno
- Přidat foto
-
Reklama
Pokud jste viděli film Adéla ještě nevečeřela, není pro vás pampeliškové víno žádnou novinkou. Tento lahodný nápoj se vyrábí macerací květů a kvašením čerstvého droždí. Tak vezměte košíky a vyrazte na louku posbírat ty krásné zlaté květy dřív, než odkvetou. Na zdraví!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Květy pampelišek opláchneme a odstraníme z nich broučky. Poté je spaříme 2 1/2 litry vroucí vody.
2.
Ponořené květy necháme louhovat 24 hodin při pokojové teplotě, překryté plátýnkem, aby do macerátu nelítaly mušky a nesedal prach.
3.
Následující den pampelišky přecedíme a macerát vlijeme do většího demižonu.
4.
Dále svaříme další 2 l vody s cukrem, necháme vychladit.
5.
Až cukrový rozvar zchladne, smícháme ho s pampeliškovým výluhem.
6.
Následně do směsi vymačkáme šťávu z citronů a rozdrobíme do něj droždí.
7.
Vše dobře promícháme, demižon uzavřeme plátýnkem a necháme stát na světlém místě.
8.
Výroba vína trvá asi 6 týdnů, průběžně směs kontrolujte, jestli se v ní nedělá plíseň.
9.
Po 6 týdnech víno sceďte a stočte do lahví. Ty pak uložte do chladu (do sklepa nebo do lednice).
10.
Víno je nejlepší uležené, s jeho konzumací proto počkejte několik měsíců, klidně i let.
11.
Uležené víno může i jemně perlit, má lahodnou svěží chuť.
12.
Podávejte vždy vychlazené!
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1008 hod celkem |
Množství: | 4 × litr |
Autor: | Barbora |
Cena ingrediencí: | 1 × litr = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × litr |
Energetická hodnota |
1,473.93 kcal |
Protein |
1.90 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
377.68 g
375.31 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.40 g
0.06 g
|
Reklama
Reklama