Hrníčková bábovka s kefírem a čokoládou

Bleskurychle připravená bábovka, ke které není třeba žádné vážení. Poctivě jsem stopovala čas, a i s krájením čokolády a umytím základního nádobí byla v troubě za 12 min. Výslednou bábovku můžete jen pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce rozklepneme do mixéru a přidáme cukr. Rozmixujeme na pěnu, přilijeme olej a kefír.
2.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Nakrájíme si čokoládu na hrubé kousky.
3.
Snížíme rychlost mixéru a pomalu sypeme směs mouky. Vypneme mixér a vařechou vmícháme kousky čokolády.
4.
Vlijeme do bábovkové formy, překryjeme alobalem a pečeme na 180 °C asi 1 hodinu. Ke konci pečení sundáme alobal a necháme v teple ve vypnuté troubě dosušit.
5.
Pokud používáte silikonovou formu, vyklepněte až po úplném vychladnutí.

Od: Iva V, 27.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 12 min příprava
1 hod vaření
2 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
212.98 kcal
Protein
4.10 g
Sacharidy
z toho cukr
30.44 g
17.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.17 g
2.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama