Hrníčková bábovka s kefírem a čokoládou
- Přidat foto
-
Reklama
Bleskurychle připravená bábovka, ke které není třeba žádné vážení. Poctivě jsem stopovala čas, a i s krájením čokolády a umytím základního nádobí byla v troubě za 12 min. Výslednou bábovku můžete jen pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vejce rozklepneme do mixéru a přidáme cukr. Rozmixujeme na pěnu, přilijeme olej a kefír.
2.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Nakrájíme si čokoládu na hrubé kousky.
3.
Snížíme rychlost mixéru a pomalu sypeme směs mouky. Vypneme mixér a vařechou vmícháme kousky čokolády.
4.
Vlijeme do bábovkové formy, překryjeme alobalem a pečeme na 180 °C asi 1 hodinu. Ke konci pečení sundáme alobal a necháme v teple ve vypnuté troubě dosušit.
5.
Pokud používáte silikonovou formu, vyklepněte až po úplném vychladnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
12 min příprava 1 hod vaření 2 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
212.98 kcal |
Protein |
4.10 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
30.44 g
17.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.17 g
2.47 g
|
Reklama
Reklama