Morušová marmeláda
- Přidat foto
-
Reklama
Moruše jsou stromy, které pěstovali lidé v minulosti a díky pěstitelům objevujícím a vysazujícím staré odrůdy, jako jsou moruše, oskeruše nebo kdoule, se z nich můžeme těšit i dnes. Morušovník je strom, který pochází z Asie, kde se pěstoval jako hostitelský strom bource morušového, jehož vlákna se používají na výrobu hedvábí. Morušovník má plody bílé nebo červené, vyznačující se velkou sladkostí, proto je dobrý i na výrobu marmelád. Takže pokud máte ve svém okolí morušovník, tak si tuto znovuobjevenou pochoutku určitě uvařte.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Z moruší odstraňte drobné stopky a omyjte je. Následně uvařte v malém množství vody a rozmixujte.
2.
Do rozmixovaných moruší přidejte cukr a vařte, dokud se nerozpustí, neustále míchejte.
3.
Želírovací látku rozmíchejte v troše vody v množství podle návodu na sáčku, přidejte ji do marmelády a míchejte. Přilijte citronovou šťávu a ještě za horka nalévejte do sklenic. Ty zavíčkujte a otočte dnem vzhůru, ponechejte tak marmeládu, dokud nevychladne.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 10 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 5 × sklenic (250 ml) |
Autor: | PelMel |
Cena ingrediencí: | 1 × sklenic (250 ml) = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × sklenic (250 ml) |
Energetická hodnota |
319.26 kcal |
Protein |
2.90 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
76.50 g
76.20 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.79 g
0.06 g
|
Reklama
Reklama