Růžová marmeláda

Královnou květin je bezpochyby růže. Nádherné růžové květy se skví v letním slunci na zahradách i v parcích. Jejich příjemná vůně je cítit pokaždé, když si k nim s radostí přičichnete. Až máte skoro chuť se do květu zakousnout.

Růžové okvětní lístky se hodí jako jedlá ozdoba na dorty, dají se kandovat v cukru a je z nich také skvělá růžová marmeláda. Její původ se nachází v Bulharsku, kde připravují úžasnou voňavou marmeládu z okvětních plátků damašské růže. Pokud nemáte zahrádku a sami si ji nepěstujete, těžko se k ní dostanete. Avšak můžete si uvařit perfektní voňavou a chutnou růžovou marmeládu z růže šípkové.

Reklama

Ingredience

Množství na
  sklenice

Postup přípravy

1.
Okvětní lístky opláchněte od pylu, namočte do vody a uvařte, dokud zcela nezměknou a nepustí barvu.
2.
Přidejte cukr a pár kapek citronové šťávy. Povařte, dokud se cukr nerozpustí a přisypejte želírovací látku, kterou pořádně rozmíchejte.
3.
V marmeládě zůstanou okvětní lístky, které se necedí a jsou plně jedlé. Ještě za horka ji nalijte do sklenic a otočte dnem vzhůru, aby se víčko přichytilo.

Od: PelMel, 1.5.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 1 × sklenice
Autor: PelMel
Cena ingrediencí: 1 × sklenice = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenice
Energetická hodnota
1,161.00 kcal
Protein
0.00 g
Sacharidy
z toho cukr
299.94 g
299.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.00 g
0.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama