Růžová marmeláda
- Přidat foto
-
Reklama
Královnou květin je bezpochyby růže. Nádherné růžové květy se skví v letním slunci na zahradách i v parcích. Jejich příjemná vůně je cítit pokaždé, když si k nim s radostí přičichnete. Až máte skoro chuť se do květu zakousnout.
Růžové okvětní lístky se hodí jako jedlá ozdoba na dorty, dají se kandovat v cukru a je z nich také skvělá růžová marmeláda. Její původ se nachází v Bulharsku, kde připravují úžasnou voňavou marmeládu z okvětních plátků damašské růže. Pokud nemáte zahrádku a sami si ji nepěstujete, těžko se k ní dostanete. Avšak můžete si uvařit perfektní voňavou a chutnou růžovou marmeládu z růže šípkové.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Okvětní lístky opláchněte od pylu, namočte do vody a uvařte, dokud zcela nezměknou a nepustí barvu.
2.
Přidejte cukr a pár kapek citronové šťávy. Povařte, dokud se cukr nerozpustí a přisypejte želírovací látku, kterou pořádně rozmíchejte.
3.
V marmeládě zůstanou okvětní lístky, které se necedí a jsou plně jedlé. Ještě za horka ji nalijte do sklenic a otočte dnem vzhůru, aby se víčko přichytilo.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 1 × sklenice |
Autor: | PelMel |
Cena ingrediencí: | 1 × sklenice = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × sklenice |
Energetická hodnota |
1,161.00 kcal |
Protein |
0.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
299.94 g
299.40 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.00 g
0.00 g
|
Reklama
Reklama