Nadýchaná letní pěna s mangem a mátou
- Přidat foto
-
Reklama
V horkých letních dnech naše tělo netouží po ničem jiném, než po dokonalém osvěžení a lehkých pokrmech. Připravte si nadýchanou letní pěnu s mangem a mátou, která vás příjemně ochladí.
Ačkoliv je smetana tučná, v této mangové pěně vás spojení s mangem zajisté okouzlí. Právě díky ní bude tento dezert nadýchaný, svěží a vhodný do letního období. Jeho příprava však není vyloučena ani v zimě.
Mango je lidskému organismu prospěšné zejména díky vysokému obsahu vlákniny, beta karotenu, vitamínů A a C. Nejen, že působí jako prevence proti různým infekcím, nýbrž pomáhá i při pročišťování lidského organismu.
Pojďme na to!
Reklama
Ingredience
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
Nejdříve si připravíme mangové pyré. Mango oloupeme, nakrájíme na střední kousky a vložíme do mixéru. Mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne pyré, jenž může obsahovat i pár kousků manga pro zpestření dezertu.
2.
Do misky si připravíme vychlazenou smetanu ke šlehání a přidáme k ní i vanilkový cukr. Jeho množství si upravíme dle chuti. Záleží také na zralosti manga a jeho sladkosti. Smetanu šleháme tak dlouho, dokud z ní nevznikne tužší hmota.
3.
Do vyšlehané smetany postupně vmícháme připravené pyré z manga.
4.
Na samý závěr mangovou pěnu ochutnáme a případně dosladíme. Pěnu dáme do malých mističek a zdobíme ovocem, müsli, bylinkami či dalšími vhodnými ingrediencemi dle libosti. Takto připravenou pěnu umístíme do lednice, a sice alespoň na 2 hodiny.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 2 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | marketa98 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 21 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
402.25 kcal |
Protein |
3.69 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.72 g
17.08 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
36.48 g
23.13 g
|
Reklama
Reklama