Pampeliškový med
- Přidat foto
-
Reklama
Pampeliška kvete podle nadmořské výšky od dubna do června krásnými květy se žlutými úbory, které v tomto období dovedou krajinu doslova rozzářit. Z pampeliškových květů je možné připravit úžasný a zdravý pampeliškový med.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nasbírané květy velmi opatrně opláchněte, aby z nich nebyl vyplaven drahocenný pyl, citrony očistěte, zbavte je kúry i bílé dužiny a nakrájejte na kolečka.
2.
Květy pampelišky společně s citrony vložte do hrnce, zalijte vařící vodou a mírně povařte 10 minut, občas promíchejte. Nechte odstát 24 hodin, aby byly všechny prospěšné látky dokonale vylouhovány.
3.
Po přecezení přiveďte k varu, voda nesmí vřít, jen bublat, opatrně přisypejte cukr a míchejte do mírného zhoustnutí, zhruba 45 minut, poté plňte do sklenic, v ledničce vydrží až rok.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod vaření 24 hod celkem |
Množství: | 5 × sklenic |
Autor: | PelMel |
Cena ingrediencí: | 1 × sklenic = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × sklenic |
Energetická hodnota |
779.49 kcal |
Protein |
0.98 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
200.56 g
195.72 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.20 g
0.03 g
|
Reklama
Reklama