Levandulový sirup
- Přidat foto
-
Reklama
Levandule je skvělá nejen při léčbě různých neduhů nebo jako kosmetický prostředek, ale velmi moderní je s ní také vařit. Používá se ve slané i sladké kuchyni. Oblíbené jsou levandulové sušenky, buchty, dorty, zmrzlina, muffiny i kuře s levandulí nebo doma pečený chléb s levandulovými květy.
Na vaření je vhodný také levandulový ocet nebo olej. Levandulové víno je lehké víno s narůžovělou barvou a chutí květin. Doma si můžete připravit i levandulový sirup, kterým osladíte zmrzlinu a zákusky nebo jej užívat jako lék při nachlazení.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Levandulové květy zalijte horkou vodou a nechte vymacerovat minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc.
2.
Sceďte nálev. Přidejte do něj šťávu z vymačkaného citronu a cukr. Zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí a sirup nebude hustý. Pro větší hustotu můžete cukru ještě dosypat.
3.
Ještě teplé přelijte do láhve a zavíčkujte. Skladujte v lednici.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 5 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 1 × litr |
Autor: | PelMel |
Cena ingrediencí: | 1 × litr = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × litr |
Energetická hodnota |
1,959.36 kcal |
Protein |
0.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
505.38 g
501.10 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.25 g
0.03 g
|
Reklama
Reklama