Plněné zelné listy
- Přidat foto
-
Reklama
Zelí je vitamínová bomba a v naší kuchyni se používá již po staletí. Vyzkoušejte maďarský recept na listy plněné mletým masem a pečené v rajčatovo - zelné omáčce s klobáskou. Klobásku volte pikantní maďarskou, čabajku nebo klidně použijte paprikáš.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve ze zelí oddělte 8 velkých pevných pěkných listů, které nejsou natržené a nijak poškozené. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a listy do ní ponořte, není třeba je vařit. Pak listy vytáhněte a zchlaďte je v ledové vodě, aby nezhnědly. Listy osušte a rozprostřete na pracovní plochu.
2.
V dostatečně velké pánvi opečte na másle na jemno nakrájenou cibuli a česnek, pak přidejte kmín, papriku a bobkové listy. Až se koření rozvoní, dejte pozor ať se vám nepřipálí paprika, zhořkla by. Vyjměte bobkové listy a směs stáhněte z plotny. Přendejte do mísy a přidejte oba druhy masa a rýži. Dobře osolte a opepřete. Promíchejte, aby se vše dobře obalilo kořením a propojilo s rýží.
3.
Masovou směs rozdělte na osm dílů a každý zabalte do zelného listu tak, že dovnitř zahnete pravý i levý kraj a pak zarolujte (podobně, jako když balíte jablečný závin). Závitky pak pokládejte (spojem dolů) do zapékací mísy nebo pekáče.
4.
Mezi závitky dejte na kolečka nakrájenou klobásu, na jemno nakrájené zelí z cca půlky hlávky, zalijte rajčaty, vínem a ochuťte solí a pepřem. Pod pokličkou nebo pod alobalem pečte 45 minut na 180 °C. Podávejte s bílým pečivem a navrch dejte velkou lžíci zakysané smetany.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 50 min vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 8 × závitek |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × závitek = 32 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × závitek |
Energetická hodnota |
432.97 kcal |
Protein |
22.33 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
14.00 g
7.37 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.98 g
12.97 g
|
Reklama
Reklama