Nepečená roláda s vaječným krémem
- Přidat foto
-
Reklama
Nepečených rolád existuje spousta druhů, tento recept je chuťově báječný a stojí za vyzkoušení. Roláda má v sobě hodně cukru a másla a spolu s rumem se stává tak trochu kalorickou bombou, ale určitě žádnou ze surovin nenahrazujte. Na receptu je zajímavé, že lze roládu udělat obráceně, kakao vynechat z těsta a použít více sušenek a přidat ho do krému. Budete pak mít těsto světlé a krém hnědý. Chuťově jsou skvělé obě verze.
Reklama
Ingredience
Těsto
Náplň
Postup přípravy
1.
První si rozdrobte sušenky na sypkou směs, za pomocí válečku na válu přeměňte sušenky v mouku. Sušenkovou mouku pak smíchejte s rozpuštěným máslem, přidejte cukr, kakao a rum.
2.
Mléko dejte do těsta pouze, pokud se vám s ním špatně pracuje a je moc drolivé a nelze ho uplácat do soudržné hmoty. Mléko přidávejte postupně, aby vám těsto nezřídlo, museli byste pak přidávat sušenky.
3.
Těsto dejte odpočinout do lednice a připravte si mezitím krém. Na ten budete potřebovat změklé máslo, které vyšlehejte spolu s cukrem, žloutky a rumem dohladka.
4.
Z lednice vyndejte těsto a vyválejte ho v tenký plát, ten pak opatrně přemístěte na potravinářskou folii nebo pečící papír. Takto připravené těsto potřete rovnoměrně krémem.
5.
Nyní roládu pomaličku zaviňte a zkuste ji co nejvíce utahovat. Zavinutou roládu překrojte napůl nebo na třetiny tak, aby se vám vešla do lednice a zabalenou v potravinářské folii uložte do lednice nejlépe do druhého dne ztuhnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 6 hod celkem |
Množství: | 1 × roláda |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × roláda = 190 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × roláda |
Energetická hodnota |
5,950.02 kcal |
Protein |
24.01 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
722.28 g
587.22 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
324.88 g
203.66 g
|
Reklama
Reklama