Kuřecí játra se slaninou a žampiony
- Přidat foto
-
Reklama
Kuřecí játra jsou neuvěřitelně bohatá na živiny. Jsou zdravou formou živočišných bílkovin a železa. Jejich chuť je výrazná, a pokud by vám vadila, lze před úpravou játra namočit na cca 3 hodiny do mléka (játra musí být celá ponořená, po namáčení je pořádně sceďte). Při správném vaření jsou játra křehká a šťavnatá. Játra je dobré očistit od žilek a blan. Dále je důležité si pamatovat, že játra se nesmí solit syrová, jinak budou tuhá. Proto je vždy první restujte a až pak osolte.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte na proužky nakrájenou slaninu. Restujte cca 5 minut. Poté přidejte cibuli nakrájenou na proužky nebo kolečka a restujte asi 10 minut, dokud nebude měkká a zlatá.
2.
Pak přidejte do pánve na plátky nakrájené žampiony a restujte další cca 4 minuty. Až bude směs hotová, přendejte ji do mísy a na pánvi nechte jen šťávu ze směsi.
3.
Na pánev se šťávou přidejte očištěná játra a na středním až vyšším plamenu restujte dozlatova z každé strany. Drůbeží játra jsou rychle hotová a měkká, není potřeba restovat dlouho, aby nebyla vysušená.
4.
Hotová játra vyjměte z pánve, můžete je rovnou přidat ke směsi cibule, slaniny a žampionů. Nyní na pánev do výpeku přidejte máslo, hladkou a sójovou omáčku. Na mírném plamenu míchejte, dokud se vše nespojí a mouka nebude mít světle hnědou barvu.
5.
Nakonec do pánve vlijte kuřecí vývar a na středním plamenu zredukujte tekutinu na polovinu. Pokud chcete mít omáčky více, nemusíte tolik redukovat. Osolte, opepřete a přidejte směs jater. Směs prohřejte a případně dochuťte. Podávejte s pečivem, rýží nebo těstovinami.
6.
Tip: nakrájejte na plátky několik stroužků česneku a orestujte je dozlatova na oleji. Česnekem pak pokrm posypte, výborně se k játrům hodí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 30 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 25 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
464.12 kcal |
Protein |
31.08 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.43 g
2.80 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
32.87 g
12.77 g
|
Reklama
Reklama