Jahodový sorbet
- Přidat foto
-
Reklama
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Z vody a cukru připravte rozvar. Až bude cukr s vodou svařený, nechte ho mírně zchladnout.
2.
Jahody umyjte, odstraňte z nich lístky a následně je rozmixujte na pyré.
3.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce ho osolte.
4.
Do směsi z jahod přidejte šťávu z citronů, lístky máty a vyšlehaný sníh.
5.
Vše nakonec přidejte k cukrovému rozvaru a dobře promíchejte.
6.
V případě, že se vám směs nechce spojit, rozmixujte ji tyčovým mixérem.
7.
Poté vlijte sorbetovou směs do formiček na ledňáky nebo do větší nádoby a uložte do mrazáku.
8.
Po uložení sorbet každou půl hodinu vytáhněte a promíchejte. Poté ho dejte zpět zamrazit.
9.
V tomto postupu pokračujte tak dlouho, dokud nebude mít tu správnou sorbetovou konzistenci.
10.
Hotový sorbet pak porcujte pomocí kopečkovače na zmrzlinu a ihned podávejte.
11.
TIP: Pokud máte zmrzlinovač, použijte na přípravu sorbetu raději tento stroj.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 5 min vaření 2 hod 20 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Barbora |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
128.56 kcal |
Protein |
1.62 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.81 g
29.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.27 g
0.01 g
|
Reklama
Reklama