Domácí toustový chléb z pekárny
- Přidat foto
-
Reklama
Upečení domácího bílého toustového chleba v domácí pekárně nemůže být jednodušší. Stačí do ní přidat všechny ingredience, stisknout tlačítko a po pár hodinách si můžete pochutnat na čerstvě upečeném měkkém bílém chlebu.
S domácí pekárnou můžete dát sbohem drahému kupovanému chlebu na tousty. Stačí vám pouhé dvě minuty, abyste začala péct lahodný domácí toustový chléb. Nepotřebujete dokonce ani kuchyňskou váhu.
Pokud pečete chléb v domácí pekárně, je jednodušší používat sušené droždí. Klasické droždí musíte nechat rozpustit ve vodě nebo mléku a nechat chvilku kynout. Se sušeným droždím vám toto odpadá. Jednoduše jej přidáte do pekárny.
Do domácí pekárny dávejte ingredience v následujícím pořadí:
- jako první přijdou do pekárny tekuté položky, cukr a sůl
- do středu přisypete mouku
- nakonec přidáte droždí
Toto pořadí umožňuje použít na pekárně časovač s odloženým startem, pak můžete mít chléb hotový hned, jak přijdete z práce. Droždí zůstane suché až do spuštění pekárny, což je pro odložený start ideální.
Abyste získali opravdu báječný měkký toustový chléb, pomůže vám přidání trochy másla. Když použijete ještě mléko a cukr, vylepšíte chuť a chléb bude mít tu správnou strukturu.
Podle tohoto receptu připravíte dvoukilový bochník měkkého bílého chleba. Upečení takto velkého chleba v základním programu trvá cca tři hodiny.
Ingredience
Postup přípravy
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 3 hod vaření 3 hod 10 min celkem |
Množství: | 1 × bochník |
Autor: | PelMel |
Cena ingrediencí: | 1 × bochník = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × bochník |
Energetická hodnota |
2,235.67 kcal |
Protein |
56.95 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
387.24 g
41.39 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
41.88 g
23.51 g
|