Kuřecí steak na meduňce

Meduňka je aromatická bylina s vůní po citrónu. Většina z nás ji používá na čaj, sirup, zmrzliny, ale vyzkoušejte ji i při přípravě masa. Její chuť je podtržena citrónovou šťávou a máslem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso si opláchneme, osolíme, opepříme.
2.
V pánvi si rozehřejeme olej, steak opečeme z obou stran dozlatova. Zhruba 5 minut z každé strany.
3.
Přidáme kousek másla, opláchnutou nakrájenou meduňku a citrónovou šťávu. Necháme máslo jen rozpustit a meduňku krátce orestujeme. Poté odstavíme z plotny, přikryjeme poklicí a necháme 2 minuty odpočinout.
4.
Podáváme s opečenými brambory, hranolky, čerstvým chlebem, zeleninou nebo dresinkem.

Od: Petuler, 9.6.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
15 min vaření
20 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 25 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
332.65 kcal
Protein
33.06 g
Sacharidy
z toho cukr
0.33 g
0.13 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.47 g
6.08 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama