Chřestový krém

Chřestový krém je velmi jemná polévka s chutí chřestu a smetany. Podáváme s kousky vařeného chřestu a nasekaným libečkem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme máslo, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
2.
Chřest si opláchneme, tvrdé konce odstraníme, pokud je třeba škrabkou na brambory odstraníme slupku. Poté nakrájíme na kousky kromě špiček, které necháme vcelku a použijeme při podávání.
3.
Chřest přidáme do hrnce, orestujeme, zaprášíme moukou chvíli opečeme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí chřestu asi tak 15 minut.
4.
Odstavíme z plotny, vytáhneme špičky chřestu a zbytek tyčovým mixérem umixujeme na krém.
5.
Podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme smetanu.
6.
Podáváme ozdobené kousky chřestu a nasekaným libečkem.

Od: Petuler, 14.6.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
15 min vaření
20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
386.90 kcal
Protein
6.87 g
Sacharidy
z toho cukr
21.15 g
7.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.74 g
19.38 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama