Chřestový krém
- Přidat foto
-
Reklama
Chřestový krém je velmi jemná polévka s chutí chřestu a smetany. Podáváme s kousky vařeného chřestu a nasekaným libečkem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci si rozehřejeme máslo, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
2.
Chřest si opláchneme, tvrdé konce odstraníme, pokud je třeba škrabkou na brambory odstraníme slupku. Poté nakrájíme na kousky kromě špiček, které necháme vcelku a použijeme při podávání.
3.
Chřest přidáme do hrnce, orestujeme, zaprášíme moukou chvíli opečeme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí chřestu asi tak 15 minut.
4.
Odstavíme z plotny, vytáhneme špičky chřestu a zbytek tyčovým mixérem umixujeme na krém.
5.
Podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme smetanu.
6.
Podáváme ozdobené kousky chřestu a nasekaným libečkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 15 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
386.90 kcal |
Protein |
6.87 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
21.15 g
7.44 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.74 g
19.38 g
|
Reklama
Reklama