Brambory s mletým masem a žampiony

Zapékané brambory můžete připravit na mnoho způsobů. Výborně chutnají s bešamelovou omáčkou, mletým masem a žampiony. Pohlídejte poslední fázi zapékání pod grilem, ať máte chrupavou kůrčičku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky. Do velkého pekáče dejte na dno sádlo a na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte brambory a okořeňte polovinou koření, kromě bazalky.
2.
Na brambory dejte nakrájené a očištěné žampiony. Mleté maso smíchejte s rajčatovým protlakem, cukrem, prolisovaným česnekem a druhou polovinou koření.
3.
Ochucené maso rozprostřete nahoru. Dejte péct na hodinu a čtvrt na 180 °C.
4.
Po hodině pečení si začněte připravovat bešamel. Rozpusťte v hrnci máslo, přidejte mouku a promíchejte než mouka začne růžovět. Pomalu zalévejte mlékem, neustále míchejte. Do hladké směsi vmíchejte bazalku, ochuťte solí a pepřem.
5.
Omáčkou zalijte bramborovou směs a pečte 15 minut bez poklice.
6.
Nakonec posypejte strouhaným sýrem a zapečte pod grilem.

Od: Ráďa 78, 18.7.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod 30 min vaření
2 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 32 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
794.79 kcal
Protein
31.03 g
Sacharidy
z toho cukr
42.48 g
13.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
54.72 g
22.07 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama