Brambory s mletým masem a žampiony
- Přidat foto
-
Reklama
Zapékané brambory můžete připravit na mnoho způsobů. Výborně chutnají s bešamelovou omáčkou, mletým masem a žampiony. Pohlídejte poslední fázi zapékání pod grilem, ať máte chrupavou kůrčičku.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky. Do velkého pekáče dejte na dno sádlo a na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte brambory a okořeňte polovinou koření, kromě bazalky.
2.
Na brambory dejte nakrájené a očištěné žampiony. Mleté maso smíchejte s rajčatovým protlakem, cukrem, prolisovaným česnekem a druhou polovinou koření.
3.
Ochucené maso rozprostřete nahoru. Dejte péct na hodinu a čtvrt na 180 °C.
4.
Po hodině pečení si začněte připravovat bešamel. Rozpusťte v hrnci máslo, přidejte mouku a promíchejte než mouka začne růžovět. Pomalu zalévejte mlékem, neustále míchejte. Do hladké směsi vmíchejte bazalku, ochuťte solí a pepřem.
5.
Omáčkou zalijte bramborovou směs a pečte 15 minut bez poklice.
6.
Nakonec posypejte strouhaným sýrem a zapečte pod grilem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod 30 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 32 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
794.79 kcal |
Protein |
31.03 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
42.48 g
13.23 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
54.72 g
22.07 g
|
Reklama
Reklama