Jablečný koláč z ovesných vloček

Vláčný jablečný koláč s minimem cukru. K oslazení slouží jen jablečný kompot a šťáva z kompotu. Pokud byste chtěli koláč více nadýchaný, oddělte žloutek a bílek a vmíchejte do těsta tuhý sníh z bílků. Do koláče jsou zapotřebí strouhaná jablka (dávali jsme zavařeninu ze strouhaných jablek) a přidávali jsme šťávu z běžného jablečného kompotu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ovesné vločky smícháme se skořicí, zalijeme kefírem, mlékem a šťávou z kompotu. Důkladně promícháme a necháme přes noc v lednici.
2.
Druhý den promícháme s vejci, strouhanými jablky a práškem do pečiva. Můžeme přidat sekané ořechy.
3.
Dáme do vymazané dortové formy a pečeme na 180 °C asi 45 minut. Vypneme a necháme v teple.
4.
Z formy vyloupneme až po vychladnutí.

Od: Ráďa 78, 12.8.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
45 min vaření
12 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
89.89 kcal
Protein
2.93 g
Sacharidy
z toho cukr
14.89 g
5.84 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.46 g
0.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama