Jablečný koláč z ovesných vloček
- Přidat foto
-
Reklama
Vláčný jablečný koláč s minimem cukru. K oslazení slouží jen jablečný kompot a šťáva z kompotu. Pokud byste chtěli koláč více nadýchaný, oddělte žloutek a bílek a vmíchejte do těsta tuhý sníh z bílků. Do koláče jsou zapotřebí strouhaná jablka (dávali jsme zavařeninu ze strouhaných jablek) a přidávali jsme šťávu z běžného jablečného kompotu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Ovesné vločky smícháme se skořicí, zalijeme kefírem, mlékem a šťávou z kompotu. Důkladně promícháme a necháme přes noc v lednici.
2.
Druhý den promícháme s vejci, strouhanými jablky a práškem do pečiva. Můžeme přidat sekané ořechy.
3.
Dáme do vymazané dortové formy a pečeme na 180 °C asi 45 minut. Vypneme a necháme v teple.
4.
Z formy vyloupneme až po vychladnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 45 min vaření 12 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
89.89 kcal |
Protein |
2.93 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
14.89 g
5.84 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.46 g
0.42 g
|
Reklama
Reklama