Broskvový kompot
- Přidat foto
-
Reklama
Velmi jednoduchý broskvový kompot. Je lepší použít spíše tvrdší broskve a loupat je pomocí škrabky na brambory. Uvedené množství mi vyšlo na 6 sklenic o obsahu 0.7 l.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si do hrnce nalijeme vodu. Přidáme cukr, kyselinu citrónovou a přivedeme k varu. Necháme provařit zhruba 2 minuty.
2.
Broskve si omyjeme, oloupeme škrabkou na brambory. Přímo do dobře umytých sklenic překrajujeme na kousky. Napěchujeme plné sklenice.
3.
Broskve zalijeme nálevem. Uzavřeme víčkem a vložíme do zavařovacího hrnce.
4.
Zavařujeme při teplotě 85 stupňů 20 minut.
5.
Poté sklenice vytáhneme a necháme vychladnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 6 × sklenic ( 0.7 l) |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × sklenic ( 0.7 l) = 44 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × sklenic ( 0.7 l) |
Energetická hodnota |
970.00 kcal |
Protein |
7.58 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
233.63 g
236.25 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
2.08 g
0.16 g
|
Reklama
Reklama