Kefírová buchta s arašídovou moukou

Výborná buchta, která je provoněná arašídy. Nejlépe chutná s čokoládovou polevou nebo natřená marmeládou. Můžete vyzkoušet i krém z rozpuštěné čokolády na vaření (150 g) a z 200 g zakysané smetany.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve dejte šlehat vejce s cukrem do pěny. Hmota bude téměř bílá. Mezitím v jiné míse smíchejte mouky s práškem do pečiva a jedlou sodou.
2.
K moukám přidejte kakao a vlašské ořechy nasekané na hrubé kousky.
3.
Do šlehače přidejte olej a kefír. Nakonec promíchejte se suchou směsí v druhé misce.
4.
Vlijte na plech s pečícím papírem a rozetřete hodně od středu, buchta má tendenci naskočit prostředkem. Pečte na 180 °C asi 30 minut.
5.
Nechte vychladnout a polévejte polevou, čokoládou, potřete marmeládou nebo krémem.

Od: Ráďa 78, 25.8.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
2 hod celkem
Množství: 30 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
117.24 kcal
Protein
2.22 g
Sacharidy
z toho cukr
15.69 g
8.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.06 g
0.83 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama