Sušená rajčata v oleji s bylinkami
- Přidat foto
-
Reklama
Usušená rajčata z vlastní zahrádky, naložené v oleji s tymiánem a česnekem jsou skutečnou pochoutkou. Můžeme je použít pro přípravu dalších pokrmů, na zdobení chuťovek, bagetek, chlebíčků ale taky je můžeme jíst jen tak samotné.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rajčata opláchneme, nakrájíme na plátky a naskládáme na plata sušičky na ovoce a zeleninu.
2.
Plátky rajčat osolíme, opepříme a dáme sušit na teplotu 55 stupňů. Sušíme 8-10 hodin podle velikosti a druhu rajčat. Rajčata nesmí být tvrdá ani příliš měkká.
3.
Usušená rajčata si naskládáme do čistých, suchých sklenic a to tak, že dáme vrstvu rajčat, přidáme tymián, stroužek česneku a opět další vrstvu rajčat.
4.
Až sklenice naplníme, zalijeme olejem tak, aby byla rajčata úplně ponořená. Sklenice uzavřeme a uložíme do chladna.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 12 hod vaření 12 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × sklenice (menší) |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × sklenice (menší) = 53 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × sklenice (menší) |
Energetická hodnota |
147.80 kcal |
Protein |
7.11 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
22.41 g
19.81 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.63 g
0.25 g
|
Reklama
Reklama