Polévka z mangoldu
- Přidat foto
-
Reklama
Mangold je velmi podobný listovému špenátu, má jemnější chuť a můžete z něj připravit skvělou polévku.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci si rozehřejeme olej a vložíme na kousky nakrájenou cibuli.
2.
Mangold si opláchneme a z listů vyřízneme řapíky, které nakrájíme na malé kousky a společně s plátky česneku vložíme do hrnce.
3.
Přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, chvíli restujeme a poté zalijeme vodou, zhruba 1 litr.
4.
Vložíme bujón a přivedeme k varu.
5.
Před koncem vaření přidáme na nudličky nakrájené zbytky listů mangoldu, krátce necháme projít varem a polévku odstavíme z plotny.
6.
Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
308.55 kcal |
Protein |
8.12 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
42.14 g
3.63 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.68 g
1.35 g
|
Reklama
Reklama