Zavařené dýňové zelí
- Přidat foto
-
Reklama
Pokud máte velkou úrodu dýní, zkuste si udělat dýňové zelí. Zavařené vám vydrží dlouhou dobu a vy si tak můžete vychutnat dýně po celý rok. Stačí si potom jen osmažit cibulku na sádle, přidat zelí, chvíli podusit a můžete podávat s masem, knedlíkem, bramborem nebo vejcem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Dýni si nastrouháme na hrubším struhadle nebo můžeme strouhat na robotu.
2.
Nastrouhanou dýni si vložíme do mísy, přidáme sůl, cukr, kmín, ocet, promícháme a necháme nejlépe hodinu uležet.
3.
Poté naplníme do dobře omytých, suchých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 85 stupňů 30 minut.
4.
Hotové necháme vychladnout a uložíme v chladnu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × sklenice ( 0.7l) |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × sklenice ( 0.7l) = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × sklenice ( 0.7l) |
Energetická hodnota |
409.38 kcal |
Protein |
5.53 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
93.52 g
72.47 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.67 g
0.05 g
|
Reklama
Reklama