Zavařené dýňové zelí

Pokud máte velkou úrodu dýní, zkuste si udělat dýňové zelí. Zavařené vám vydrží dlouhou dobu a vy si tak můžete vychutnat dýně po celý rok. Stačí si potom jen osmažit cibulku na sádle, přidat zelí, chvíli podusit a můžete podávat s masem, knedlíkem, bramborem nebo vejcem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  sklenice ( 0.7l)

Postup přípravy

1.
Dýni si nastrouháme na hrubším struhadle nebo můžeme strouhat na robotu.
2.
Nastrouhanou dýni si vložíme do mísy, přidáme sůl, cukr, kmín, ocet, promícháme a necháme nejlépe hodinu uležet.
3.
Poté naplníme do dobře omytých, suchých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 85 stupňů 30 minut.
4.
Hotové necháme vychladnout a uložíme v chladnu.

Od: Petuler, 12.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × sklenice ( 0.7l)
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × sklenice ( 0.7l) = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenice ( 0.7l)
Energetická hodnota
409.38 kcal
Protein
5.53 g
Sacharidy
z toho cukr
93.52 g
72.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.67 g
0.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama