Cheesecake s nutellou
- Přidat foto
-
Reklama
Výborný sváteční dortík, který skvěle chutná s karamelovou polevou. Karamelovou polevu je vhodné nalévat cik-cak v tenkých proužcích. Pokud ji nalijete jako souvislou vrstvu, bude se dort hůře krájet a budete si muset nůž nahřívat abyste získali ostrý rovný řez. Chuťově ale bude dort úžasný ať už polevu nalijete jakkoliv.
Reklama
Ingredience
Náplň
Poleva
Postup přípravy
1.
Nejprve si klasickou dortovou formu vymažte máslem po stranách, dno vyložte kruhem pečícího papíru.
2.
Rozdrťte v sekáčku bebe sušenky a smíchejte s máslem a nutellou. Důkladně propracujte až vznikne koule. Promněte ji v dlaních, směs bude opět sypká a rovnoměrně upěchujte na dno dortu. Podklad dejte do lednice.
3.
Vyšlehejte vejce s cukrem a přidejte tvaroh, máslo, nutellu. Nalijte na sušenkový podklad a dejte do rozehřáté trouby na 250 °C. Pečte 10 minut, snižte teplotu na 110 °C a pečte 25 minut.
4.
Poté troubu vypněte, mezi dvířka dejte příborový nůž a při mírném ochlazování trouby nechte dezert alespoň 2 hodiny.
5.
Dejte do lednice nechejte důkladně vychladnout.
6.
Připravte polevu v hrnci se silným dnem. Cukr a vodu zahřívejte, až začne probublávat. Snižte teplotu, přestaňte míchat. Voda se vypaří, směs zhnědne.
7.
Jakmile začne směs karamelizovat vlijte smetanu. Nechejte důkladně rozvařit, směs bude houstnout. Celé vaření polevy zabere i půl hodiny. Výsledná směs bude hladká a hustá.
8.
Lehce vychladlou polevou zdobíme moučník a znovu necháme vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 2 hod 30 min vaření 5 hod celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
542.91 kcal |
Protein |
10.39 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
55.22 g
44.71 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.56 g
17.45 g
|
Reklama
Reklama