Domácí kečup

Recept na tento kečup je velmi jednoduchý a příprava vám nezabere moc času. Použila jsem rajčata červená, žlutá, divoká a výsledek je perfektní. Z uvedeného množství surovin byly 2 litry hotového kečupu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rajčata si umyjeme, nakrájíme na kousky a vložíme do většího hrnce.
2.
Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme také do hrnce.
3.
Jablka si oloupeme, vykrojíme jadřince, dobře opláchneme a na kousky nakrájené vložíme do hrnce.
4.
Přidáme cukr, sůl, ocet, koření a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 20 minut do úplného změknutí.
5.
Vytáhneme bobkový list a tyčovým mixérem si vše rozmixujeme. Poté propasírujeme přes síto a ještě horké nalijeme do dobře umytých, suchých sklenic. Zavíčkujeme a skladujeme v chladnu.

Od: Petuler, 12.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min vaření
40 min celkem
Množství: 40 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
48.90 kcal
Protein
0.54 g
Sacharidy
z toho cukr
10.91 g
10.17 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.13 g
0.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama