Polévka z čerstvých fazolových lusků
- Přidat foto
-
Reklama
Na tuto polévku jsou nejlepší fazolové lusky z vlastní zahrádky, ale v dnešní době můžeme koupit čerstvé i v obchodě. Použila jsem více barevných druhů. Polévka je velmi jemná s mírně nakyslou chutí po použitém octu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Fazolové lusky si opláchneme, tvrdé konce odkrojíme a nakrájíme na kousky.
2.
V hrnci si rozehřejeme olej a vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět.
3.
Přidáme nakrájené lusky, opražíme, zasypeme moukou a rozředíme vodou. Zhruba 0,75 l.
4.
Vložíme oloupané na kostky nakrájené brambory, bujón a přivedeme k varu. Vaříme do měkka.
5.
Polévku odstavíme z plotny, přilijeme smetanu, přidáme ocet a podle chuti osolíme a opepříme.
6.
Podáváme s nasekanou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 25 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
395.27 kcal |
Protein |
6.73 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
40.49 g
5.42 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.44 g
9.01 g
|
Reklama
Reklama