Dršťková polévka z kotrče
Kotrč kadeřavý je velmi dobrá a zdravá houba. Pokud se vám podaří tuto houbu najít, určitě si z ní připravte polévku.
Reklama
Postup přípravy
1.
Kotrč si pořádně očistíme, zabere nám to nějakou chvíli.
2.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce společně s kostičkami cibule. Společně opékáme.
3.
Kotrč si nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce a orestujeme.
4.
Zaprášíme moukou, paprikou, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Zhruba 1 litr.
5.
Vložíme bujón, přivedeme k varu a vaříme zhruba 20 minut.
6.
Poté polévku odstavíme, vsypeme v dlani rozmělněnou majoránku, prolisujeme česnek, osolíme, opepříme a můžeme podávat.
7.
Při podávání zdobíme nasekanou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: |
15 min příprava 25 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Petuler |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
206.41 kcal |
Protein |
3.08 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.34 g
2.39 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.89 g
6.18 g
|
Reklama
Reklama