Blanšírovaná čočka na kyselo
- Přidat foto
-
Reklama
Tradiční čočka na kyselo uvařená tak, aby jí zůstala barva a zrníčka čočky se nerozvařila v nepříjemnou kaši. V postupu je třeba dodržet vaření se studenou vodou a použít jen minimum zásmažky. Pak čočka určitě zachutná i těm, kteří se luštěninám vyhýbají.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Čočku před vařením nenamáčejte déle než na 1 hodinu. Do vody nepřidávejte sůl. Vodu vyměňte po namočení, čočku zalijte studenou vodou a pomalu přiveďte k varu. Po celou dobu vařte tedy na mírný stupeň.
2.
Jakmile začne čočka vařit, slijte vodu, vývar si nechejte a zalijte čočku opět studenou vodou. Osolte a stejným postupem uvařte do změknutí. Přidejte tymián.
3.
Vody při vaření používejte vždy jen tolik aby byla zakrytá hladina. Podobně jako když vaříte rýži a po celou dobu vaření používejte pokličku. Míchejte minimálně, opatrně a pomalu.
4.
Jakmile je čočka uvařená, bude mít téměř všechnu vodu vsáknutou. Na pánvi rozehřejte sádlo, přidejte na kostičky nakrájenou cibulku a nechejte ji zezlátnout.
5.
Zasypejte moukou a zalijte trochou ponechaného vývaru z čočky. Hustou jíšku vmíchejte do uvařené čočky. Dochuťte solí, pepřem, octem a cukrem. Nakonec vmíchejte rozetřenou majoránku.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod vaření 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
320.93 kcal |
Protein |
12.90 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
32.09 g
2.20 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.49 g
5.13 g
|
Reklama
Reklama