Nakládaná rajčata ve vlastní šťávě a oleji

Výborný způsob, jak zpracovat dozrávající rajčata, která si chcete uchovat. Provonět můžete oreganem nebo i sušenou bazalkou. Po otevření je sklenice skvělým základem pro polévky nebo pro omáčky na těstoviny.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rajčata omyjeme a zbavíme středů. Menší nakrájíme na poloviny, větší nakrájíme na čtvrtky.
2.
Do vyvařené sklenice o objemu 250 ml dáme na dno nakrájený česnek. Přidáme rajčata a umačkáme. Nahoru dáme sůl, oregano a zalijeme olivovým olejem.
3.
Zavíčkujeme vyvařeným a šroubovatelným víčkem. Důkladně utáhneme.
4.
Dáme do mikrovlnné trouby a nastavíme druhý nejvyšší stupeň. Počítáme 3 minuty na jednu sklenici. Vždy zavařujeme minimálně 2 sklenice, takže na 2 sklenice nastavíme 6 minut.
5.
Po zavaření otočíme na víčka a necháme vychladnout.

Od: Ráďa 78, 19.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
2 min vaření
2 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 24 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
179.31 kcal
Protein
2.88 g
Sacharidy
z toho cukr
8.97 g
8.14 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.16 g
1.97 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama