Nakládaná rajčata ve vlastní šťávě a oleji
- Přidat foto
-
Reklama
Výborný způsob, jak zpracovat dozrávající rajčata, která si chcete uchovat. Provonět můžete oreganem nebo i sušenou bazalkou. Po otevření je sklenice skvělým základem pro polévky nebo pro omáčky na těstoviny.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rajčata omyjeme a zbavíme středů. Menší nakrájíme na poloviny, větší nakrájíme na čtvrtky.
2.
Do vyvařené sklenice o objemu 250 ml dáme na dno nakrájený česnek. Přidáme rajčata a umačkáme. Nahoru dáme sůl, oregano a zalijeme olivovým olejem.
3.
Zavíčkujeme vyvařeným a šroubovatelným víčkem. Důkladně utáhneme.
4.
Dáme do mikrovlnné trouby a nastavíme druhý nejvyšší stupeň. Počítáme 3 minuty na jednu sklenici. Vždy zavařujeme minimálně 2 sklenice, takže na 2 sklenice nastavíme 6 minut.
5.
Po zavaření otočíme na víčka a necháme vychladnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 2 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 24 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
179.31 kcal |
Protein |
2.88 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.97 g
8.14 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.16 g
1.97 g
|
Reklama
Reklama