Kapr marinovaný v chilli a česneku
- Přidat foto
-
Reklama
Marinovaný kapr je pikantní s chutí po česneku, citrónu a chilli. Kapra necháme marinovat v lednici aspoň 3 dny. Potom jen opečeme a podáváme třeba s bramborovou kaší.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Porce kapra si omyjeme, odstraníme největší kosti a vložíme do misky.
2.
Porce masa osolíme, posypeme kmínem, potřeme prolisovaným česnekem, polijeme citrónovou šťávou, zaprášíme paprikou a nakonec nakrájíme na malé kousky chilli papričku a posypeme.
3.
Všechny porce dobře obalíme ve směsi koření, pokapeme olejem, misku uzavřeme a dáme do lednice na 2-3 dny odležet.
4.
V pánvi si rozehřejeme olej a porce kapra pomalu opékáme z obou stran dozlatova. Zhruba 10 minut z každé strany. Nakonec přidáme i zbytek marinády.
5.
Můžeme podávat s bramborem, bramborovou kaší, čerstvým pečivem a zeleninou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 20 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 50 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
481.97 kcal |
Protein |
36.69 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
4.65 g
0.83 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
34.51 g
5.35 g
|
Reklama
Reklama