Kvašená zelenina
- Přidat foto
-
Reklama
Kvašenou zeleninu si doma můžete udělat z jakékoliv zeleniny. Pokud máte přebytky ze zahrádky, je to ideální způsob, jak je zpracovat. Zelenina kvasí 5-7 dní při pokojové teplotě a potom můžete přendat do sklenic a uskladnit v lednici. Tím si vytvoříte zásoby vitamínů na celou zimu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Všechnu zeleninu si očistíme, pokud je třeba oloupeme.
2.
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, vložíme do mísy, přidáme sůl a rukama mícháme. Zeleninu pořádně mačkáme aby nám pustila co nejvíce šťávy.
3.
Necháme chvíli odležet zhruba 30 minut.
4.
Do čisté, větší sklenice zeleninu napěchujeme tak, aby končila tak ve 3/4 sklenice. Potřebujeme, aby všechna zelenina byla ponořená.
5.
Zeleninu ve sklenici zatížíme. Můžeme použít další sklenici s náplní, těžítko, kámen, cokoliv, co nám udrží zeleninu pod nálevem.
6.
Zeleninu necháme v pokojové teplotě 5-7 dní kvasit. Bude bublat, vonět, možná přetékat ( je dobré postavit sklenici do hlubokého talíře). Po 7 dnech můžete přendat do čistých sklenic a uložit v chladnu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
50 min příprava 50 min celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
31.99 kcal |
Protein |
1.08 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.63 g
3.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.17 g
0.03 g
|
Reklama
Reklama