Vepřová s fazolkami a smetanou
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduše připravená vepřová pečeně, která nebude nikdy vysušená. Krásně voní tymiánem a hodí se k rýži, bramborové kaši i ke knedlíkům. Peče se dlouze na nízkou teplotu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřové maso nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky.
2.
Na pekáči rozehřejeme sádlo a dáme smažit cibulku. Chvíli pracujeme na sporáku. Přidáme plátky masa, okořeníme tymiánem. Česnek nakrájíme na drobné kousky a dáme do pekáče.
3.
Necháme maso mírně orestovat z jedné strany, podlijeme a dáme do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme 30 minut.
4.
Otočíme, můžeme znovu mírně podlít a pečeme na 120 °C asi 2 hodiny. Po hodině vsypeme fazolky okolo masa. Po přidání fazolek znovu osolte. Po celou dobu pečeme pod poklicí.
5.
Nakonec odklopíme, podlijeme smetanou a jen krátce prohřejeme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 2 hod 30 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
435.80 kcal |
Protein |
34.77 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.51 g
5.10 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.47 g
15.24 g
|
Reklama
Reklama