Vepřová s fazolkami a smetanou

Jednoduše připravená vepřová pečeně, která nebude nikdy vysušená. Krásně voní tymiánem a hodí se k rýži, bramborové kaši i ke knedlíkům. Peče se dlouze na nízkou teplotu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky.
2.
Na pekáči rozehřejeme sádlo a dáme smažit cibulku. Chvíli pracujeme na sporáku. Přidáme plátky masa, okořeníme tymiánem. Česnek nakrájíme na drobné kousky a dáme do pekáče.
3.
Necháme maso mírně orestovat z jedné strany, podlijeme a dáme do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme 30 minut.
4.
Otočíme, můžeme znovu mírně podlít a pečeme na 120 °C asi 2 hodiny. Po hodině vsypeme fazolky okolo masa. Po přidání fazolek znovu osolte. Po celou dobu pečeme pod poklicí.
5.
Nakonec odklopíme, podlijeme smetanou a jen krátce prohřejeme.

Od: Iva V, 25.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
2 hod 30 min vaření
3 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
435.80 kcal
Protein
34.77 g
Sacharidy
z toho cukr
7.51 g
5.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.47 g
15.24 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama