Uzená polévka s mrkví a cuketou

Výborná sytá polévka, která se hodí před hlavním chodem ale také s pečivem jako večeře. Kroupy a velké fazole chutnají výtečně, polévky je velký hrnec, a proto nebudete litovat času stráveného u plotny navíc. Základem polévky je samozřejmě doma připravený vývar z uzeného vepřového kolene.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole namočte přes noc do studené vody. Vodu před vařením vylijte.
2.
Domácí vývar z uzeného masa dejte do velkého hrnce a přiveďte k varu. Přidejte kroupy a fazole, snižte teplotu a nechejte rozvařit. Vývar je zpravidla slaný, pokud ne, přisolte.
3.
Přidejte nakrájenou cuketu na kostičky a mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle.
4.
Povařte do změknutí zeleniny. Pokud je třeba, přilévejte během vaření vodu, kroupy i fazole velkou část nasáknou.
5.
Před koncem vaření ochuťte prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.

Od: Ráďa 78, 25.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
10 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
222.22 kcal
Protein
15.00 g
Sacharidy
z toho cukr
32.70 g
1.97 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
2.01 g
0.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama