Zvěřinová zelňačka
- Přidat foto
-
Reklama
Tuto velmi oblíbenou polévku si můžete připravit i ze zvěřinových klobás. Zelňačce to dodá silnou a kořeněnou chuť. Já jsme použila domácí dančí klobásy a výsledek byl skvělý.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do většího hrnce si dáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit.
2.
Klobásy si nakrájíme na půlkolečka a přidáme ke slanině. Opečeme dozlatova.
3.
Zaprášíme sladkou paprikou, rychle osmahneme a zalijeme trochou vody.
4.
Přidáme překrájené kysané zelí společně s nakrájenými brambory. Vložíme bobkové listy a nové koření. Dolijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zhruba 45 minut.
5.
Mouku si rozmícháme v troše vody a vlijeme do vařící polévky. Provaříme asi 15 minut.
6.
Polévku odstavíme podle chuti osolíme, opepříme. Při podávání zdobíme kysanou smetanou a můžeme posypat nasekanou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 1 hod vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 25 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
498.94 kcal |
Protein |
14.54 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
41.13 g
5.99 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.15 g
10.48 g
|
Reklama
Reklama