Zvěřinová zelňačka

Tuto velmi oblíbenou polévku si můžete připravit i ze zvěřinových klobás. Zelňačce to dodá silnou a kořeněnou chuť. Já jsme použila domácí dančí klobásy a výsledek byl skvělý.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do většího hrnce si dáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit.
2.
Klobásy si nakrájíme na půlkolečka a přidáme ke slanině. Opečeme dozlatova.
3.
Zaprášíme sladkou paprikou, rychle osmahneme a zalijeme trochou vody.
4.
Přidáme překrájené kysané zelí společně s nakrájenými brambory. Vložíme bobkové listy a nové koření. Dolijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zhruba 45 minut.
5.
Mouku si rozmícháme v troše vody a vlijeme do vařící polévky. Provaříme asi 15 minut.
6.
Polévku odstavíme podle chuti osolíme, opepříme. Při podávání zdobíme kysanou smetanou a můžeme posypat nasekanou petrželkou.

Od: Petuler, 25.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
1 hod vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 25 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
498.94 kcal
Protein
14.54 g
Sacharidy
z toho cukr
41.13 g
5.99 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.15 g
10.48 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama