Tvarohová buchta s jablky
- Přidat foto
-
Reklama
Skvělá buchta, která patří k mým nejoblíbenějším. Je lehounká a okamžitě mizí z pekáče. Nepodceňte fázi okapání tvarohu a důkladně vymačkejte šťávu z jablek. Jinak vám buchta nenaskočí. Jablka můžete mít čerstvá i zavařovaná. Kdo použije čerstvá jablka, přidává cukr a skořici.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Tvarohy vyklopte na síto s utěrkou, dejte pod síto misku a nechejte vykapat přes noc. Potom počkejte až budou mít tvarohy pokojovou teplotu.
2.
Připravte si velký pekáč s pečícím papírem nebo jej vymažte sádlem a vysypejte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 200 °C.
3.
Strouhaná jablka důkladně vymačkejte ze šťávy. Smíchejte se 4 lžícemi cukru a přidejte lžičku skořice. Směs nechejte stranou. Pokud budete mít sterilovaná jablka, zpravidla jsou s cukrem a skořicí.
4.
Oddělte žloutky a bílky.
5.
Do mixéru dejte žloutky, přidejte cukry a dlouze šlehejte. Hmota musí být bílá. Přidejte změklé máslo a zašlehejte.
6.
Jednotlivě zašlehejte tvarohy. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně vmíchejte do směsi.
7.
Mezi šleháním připravte v jiné míse sníh. Nakonec sníh opatrně vmíchejte do těsta. Bez šlehače, jen vařechou a co nejrychleji.
8.
Rozetřete těsto na pekáč, přidejte jablka a dejte do trouby.
9.
Po 10 minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte 30 minut. Pak nechejte v teple ve vypnuté troubě.
10.
Krájejte až po úplném vychladnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 45 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
356.77 kcal |
Protein |
12.79 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
43.85 g
36.75 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.74 g
8.84 g
|
Reklama
Reklama