Tvarohová buchta s jablky

Skvělá buchta, která patří k mým nejoblíbenějším. Je lehounká a okamžitě mizí z pekáče. Nepodceňte fázi okapání tvarohu a důkladně vymačkejte šťávu z jablek. Jinak vám buchta nenaskočí. Jablka můžete mít čerstvá i zavařovaná. Kdo použije čerstvá jablka, přidává cukr a skořici.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Tvarohy vyklopte na síto s utěrkou, dejte pod síto misku a nechejte vykapat přes noc. Potom počkejte až budou mít tvarohy pokojovou teplotu.
2.
Připravte si velký pekáč s pečícím papírem nebo jej vymažte sádlem a vysypejte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 200 °C.
3.
Strouhaná jablka důkladně vymačkejte ze šťávy. Smíchejte se 4 lžícemi cukru a přidejte lžičku skořice. Směs nechejte stranou. Pokud budete mít sterilovaná jablka, zpravidla jsou s cukrem a skořicí.
4.
Oddělte žloutky a bílky.
5.
Do mixéru dejte žloutky, přidejte cukry a dlouze šlehejte. Hmota musí být bílá. Přidejte změklé máslo a zašlehejte.
6.
Jednotlivě zašlehejte tvarohy. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně vmíchejte do směsi.
7.
Mezi šleháním připravte v jiné míse sníh. Nakonec sníh opatrně vmíchejte do těsta. Bez šlehače, jen vařechou a co nejrychleji.
8.
Rozetřete těsto na pekáč, přidejte jablka a dejte do trouby.
9.
Po 10 minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte 30 minut. Pak nechejte v teple ve vypnuté troubě.
10.
Krájejte až po úplném vychladnutí.

Od: Iva V, 25.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
45 min vaření
3 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
356.77 kcal
Protein
12.79 g
Sacharidy
z toho cukr
43.85 g
36.75 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.74 g
8.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama