Polévka z pýchavek

Polévka z pýchavek je výrazné chuti po použitých houbách. Pýchavka je skvělá houba nejen do polévky ale také z ní můžete připravit guláš, použít do smaženice a nebo smažit jako řízek.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na kostky nakrájenou cibuli.
2.
Přidáme dobře očištěné na plátky nakrájené pýchavky a společně opečeme zhruba 5 minut.
3.
Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a rozředíme vodou. Zhruba 0.5 l vody.
4.
Přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, bujón a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 20 minut.
5.
Po uvaření odstavíme z plotny, přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem.
6.
Můžete přidat i kapku octa polévka získá jemnou nakyslou chuť. Není to ale nutné. Při podávání zdobíme nasekanou petrželkou.

Od: Petuler, 26.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
25 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
492.07 kcal
Protein
6.82 g
Sacharidy
z toho cukr
41.50 g
5.60 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.95 g
13.46 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama