Polévka z pýchavek
- Přidat foto
-
Reklama
Polévka z pýchavek je výrazné chuti po použitých houbách. Pýchavka je skvělá houba nejen do polévky ale také z ní můžete připravit guláš, použít do smaženice a nebo smažit jako řízek.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na kostky nakrájenou cibuli.
2.
Přidáme dobře očištěné na plátky nakrájené pýchavky a společně opečeme zhruba 5 minut.
3.
Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a rozředíme vodou. Zhruba 0.5 l vody.
4.
Přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, bujón a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 20 minut.
5.
Po uvaření odstavíme z plotny, přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem.
6.
Můžete přidat i kapku octa polévka získá jemnou nakyslou chuť. Není to ale nutné. Při podávání zdobíme nasekanou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 25 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
492.07 kcal |
Protein |
6.82 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
41.50 g
5.60 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.95 g
13.46 g
|
Reklama
Reklama