Zeleninová polévka zahuštěná dýňovým pyré
- Přidat foto
-
Reklama
Dýňové pyré je v kuchyni skvělým pomocníkem. Já si ho vždy připravím více najednou a potom používám jako přílohu nebo s ním zahušťuji. Polévka má jemnou chuť po zelenině a není třeba moc dochucovat.
Reklama
Ingredience
Na dýňové pyré
Na polévku
Postup přípravy
1.
Nejprve si dýni oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zhruba 15-20 minut.
2.
Poté dýni scedíme a tyčovým mixérem umixujeme na pyré. Necháme vychladnout.
3.
Do druhého hrnce si dáme rozehřát olej, vložíme na kostky nakrájenou oloupanou a omytou kořenovou zeleninu společně s cibulí a lusky.
4.
Zeleninu opečeme, přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory a rozředíme vodou. Zhruba 0.5 litru vody.
5.
Přivedeme k varu a vaříme do změknutí. Před koncem vaření do polévky vložíme asi 4 vrchovaté lžíce pyré.
6.
Polévku osolíme, opepříme, já jsem přidala nasekané celerové listy. Odstavíme a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 40 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
356.04 kcal |
Protein |
11.29 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
54.81 g
19.24 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.91 g
1.06 g
|
Reklama
Reklama