Smetanová kuřecí polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Velmi jemná kuřecí polévka s chutí po vývaru. Polévka je zahuštěná, zjemněná smetanou a při podávání doplníme o vařené kuřecí maso a těstoviny.
Reklama
Ingredience
Na vývar
Postup přípravy
1.
Kuřecí skelet si opláchneme, vložíme do tlakového hrnce a přidáme všechny ostatní ingredience na vývar.
2.
Zalijeme vodou, hrnec uzavřeme a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut. Poté odstavíme z plotny, necháme tlak vyprchat.
3.
Hotový vývar přecedíme, necháme vychladnout. Maso si obereme a dáme stranou.
4.
V druhém hrnci si rozehřejeme olej, vsypeme mouku a uděláme světlou jíšku.
5.
Jíšku rozředíme vlažným vývarem, dobře promícháme aby se nám netvořily hrudky. Přivedeme k varu a provaříme zhruba 15 minut. Poté polévku odstavíme z plotny a přilijeme smetanu.
6.
Hotovou polévku podávám s uvařenými těstovinami, vařeným masem a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 23 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
480.07 kcal |
Protein |
10.52 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
33.36 g
9.10 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
33.44 g
13.53 g
|
Reklama
Reklama