Mrkvová polévka s kuřecím masem a zázvorem
- Přidat foto
-
Reklama
Mrkvová polévka je připravená z kuřecího vývaru takže má silnou chuť. Pikantní je po použitém zázvoru. Při podávání ozdobte masem a opečenou mrkví.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mrkev si očistíme a nakrájíme na kousky.
2.
V hrnci si rozehřejeme kokosový olej, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme mrkev, oloupaný nasekaný zázvor a společně opékáme.
3.
Zalijeme kuřecím vývarem a pod poklicí vaříme do měkka.
4.
Po uvaření rozšleháme tyčovým mixérem na krém, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou.
5.
Při podávání do polévky vložíme kuřecí maso z vývaru a plátky mrkve opečené na oleji dozlatova. Nakonec ozdobíme nasekanou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 30 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 15 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
146.03 kcal |
Protein |
3.25 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
13.11 g
8.95 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.64 g
5.70 g
|
Reklama
Reklama