Nakládané václavky

Nakládané václavky jsou delikatesou, kterou můžeme podávat jako přílohu ke grilovanému, pečenému nebo smaženému masu. Václavky je potřeba předem povařit a to nejméně 10 minut. Špatně tepelně upravené václavky mohou vyvolat otravu takže buďte opatrní.

Reklama

Ingredience

Na nálev

Do skleniček

Množství na
  skleniček (menších)

Postup přípravy

1.
Do hrnce vložíme všechny suroviny na nálev a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 5 minut a odstavíme z plotny.
2.
Václavky si očistíme, větší kusy nakrájíme. Někdo používá jen klobouky, já je zavařuji i s nožičkami.
3.
Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu a všechny václavky vsypeme do vroucí vody. Vaříme 10-15 minut. Poté scedíme a houby propláchneme.
4.
Do čistých sklenic skládáme houby společně s plátky cibule, do každé skleničky 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře a 1 bobkový list.
5.
Naskládáme asi 3 cm pod okraj a zalijeme připraveným nálevem. Uzavřeme a sterilujeme při teplotě 95 stupňů 20 minut.
6.
Hotové sklenice skladujeme v chladu.

Od: Petuler, 17.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
35 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 8 × skleniček (menších)
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × skleniček (menších) = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × skleniček (menších)
Energetická hodnota
128.19 kcal
Protein
0.55 g
Sacharidy
z toho cukr
28.55 g
26.15 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.19 g
0.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama