Nakládané václavky
- Přidat foto
-
Reklama
Nakládané václavky jsou delikatesou, kterou můžeme podávat jako přílohu ke grilovanému, pečenému nebo smaženému masu. Václavky je potřeba předem povařit a to nejméně 10 minut. Špatně tepelně upravené václavky mohou vyvolat otravu takže buďte opatrní.
Reklama
Ingredience
Na nálev
Do skleniček
Postup přípravy
1.
Do hrnce vložíme všechny suroviny na nálev a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 5 minut a odstavíme z plotny.
2.
Václavky si očistíme, větší kusy nakrájíme. Někdo používá jen klobouky, já je zavařuji i s nožičkami.
3.
Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu a všechny václavky vsypeme do vroucí vody. Vaříme 10-15 minut. Poté scedíme a houby propláchneme.
4.
Do čistých sklenic skládáme houby společně s plátky cibule, do každé skleničky 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře a 1 bobkový list.
5.
Naskládáme asi 3 cm pod okraj a zalijeme připraveným nálevem. Uzavřeme a sterilujeme při teplotě 95 stupňů 20 minut.
6.
Hotové sklenice skladujeme v chladu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 35 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 8 × skleniček (menších) |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × skleniček (menších) = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × skleniček (menších) |
Energetická hodnota |
128.19 kcal |
Protein |
0.55 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.55 g
26.15 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.19 g
0.03 g
|
Reklama
Reklama